Over mij 


Als klein meisje droomde ik al van een eigen paard en elke keer als ik op mijn fiets op weg was naar mijn verzorgpony, droomde ik van van eigen stalletje. Die droom heb ik vastgehouden en bij alles wat ik deed, kwamen steeds de paarden weer op mijn weg. Ik werkte als au-pair op een dressuurstal in Engeland, stalmedewerker en instructrice op een manege in Portugal, en eenmaal woonachtig in Winterswijk, heb ik aangebeld bij een boer of ik daar paard mocht rijden. Zo heb ik nog jaren bij anderen gereden tot we in 1999 onze eigen boerderij kochten en een jaar later m'n eerste eigen paard op stal stond.

Ook ik heb, net als vele anderen, vaak iets gehad met mijn paard, noem het pech of een levensles. Mijn huidige rijpaard paard Artine heeft veel pech gehad, maar mij ook onvoorstelbaar veel plezier gegeven en nog steeds. We hebben hebben dressuur gereden, gesprongen en gecrossd en Artine is inmiddels ook mijn leerpaard voor zowel de Shiatsu, Masterson Method en alle andere trainingsvormen. Verder staat Desiree bij ons op stal, een prachtige Appaloosa pony. Zij gaat hopelijk nog veel leren de komende jaren. Nadat logee Walanta ons twee prachtige veulens heeft gegeven, is zij weer terug naar de eigenaar. Bij ons zijn gebleven Nalanta (Grand Slam x Osmium) geboren in 2018 en Olantha (Elton John x Osmium) geboren in 2019. Ze groeien nu samen bij ons thuis op.

Door tegenslagen op sportief gebied (na goede prestaties, steeds weer blessures) en op het gebied van gezondheid, ben ik op zoek gegaan naar alternatieve methoden om mijn paard in balans te krijgen en te houden. Inmiddels is Artine goed in balans en kan ik haar door regelmatige behandeling, zorgvuldige training en goed stalmanagement blijven rijden en samen genieten.

Geen enkele methode is zaligmakend en het is de som der delen die het succes bepaalt, maar ik geloof dat Shiatsu heel veel problemen kan voorkomen of verhelpen, samen met goede voeding en huisvesting en de juiste training. Alleen dan kan het paard volledig tot zijn recht komen en genieten van het leven samen met ons.

Sinds januari 2018 ben ik afgestudeerd Shiatsu Practitioner en deze vorm van massage past mij persoonlijk heel goed en ik hoop nog heel veel paarden en mensen blij te maken.

In juni 2019 heb ik mijn opleiding tot Shiatsu Masseur Humaan aan de Qing Bai Academy afgerond. Mocht je belangstelling hebben om zelf kennis te maken met deze fijne massage methode en/of te voelen wat de paarden voelen, maak dan een afspraak bij mij thuis. Je zult versteld staan hoe fijn het is!

Eind september 2019 heb ik mijn opleiding aan de Human en Horse Academy afgerond. Door middel van training kun je veel problemen voorkomen en zie ik dit onderdeel als een van de peilers van een gezond paard.

In juni 2020 heb ik mijn eerste kennismakingsweekend gevolgd bij Walter Saxe in Duitsland om de Masterson Methode te leren. Dit is nog een lange weg, maar het begin is veel belovend. Ik kan niet wachten om de 5 daagse te volgen, welke helaas door COVID-19 vertraagd is.

Ook heb ik kennis gemaakt met Liesbeth Jorna, zij verstaat werken in vrijheid met je paard als geen ander en maakt de koppeling tussen grondwerk en rijden tastbaar.

Ik kan op de vlakken van gezondheid, stalmanagement en training jou en je paard bijstaan.