Wanneer een afspraak?

Voor ontspanning en verbetering van de totale gezondheid. Je paard komt weer helemaal in balans. Een of meerdere behandelingen kunnen bij een groot aantal symptomen/klachten een oplossingen bieden.

Hieronder een aantal van meest voorkomende klachten bij paarden die met Shiatsu  verholpen kunnen worden.

- Moeilijker linksom of rechtsom draaien 

- Veel spanning of juist te weinig

- Niet reageren op beenhulpen

 - Last bij aansingelen

- Verkoudheid en vieze ogen

- Geen hooi of krachtvoer willen eten

- Headshakers 

- Verminderde weerstand

- Hoesten - Vachtproblemen

- Mok

 - Koliek (alleen als ook de dierenarts gewaarschuwd wordt/is)

- Maagzweer 

- Overmatige darmgeluiden

 - Hengstigheid of vruchtbaarheidsproblemen

Bij ernstige situaties zoals breuken, ernstige wonden, acute allergische reacties, hoge koorts of koliek is het belangrijk om ALTIJD de dierenarts te raadplegen. Hierna kan Equimanus een ondersteunende rol spelen om het genezingsproces te bevorderen.Hier kunt u content plaatsen.

Vooraf:

Paard moet schoon en droog zijn.
Tenminste 3 uur voor aanvang niet gewerkt hebben en dus volledig afgekoeld te zijn.
Het mag geen koorts of infecties hebben en NIET dragend zijn.

Tijdens de behandeling: 

Ieder paard is een uniek individu en reageert op zijn/haar eigen wijze op de behandeling. Doordat behandeling vaak gericht zijn op het loslaten en afvloeien van spanning en blokkades, is een reactie die veel voorkomt: likken, smakken, kauwen, geeuwen, zuchten, de ogen en het hoofd laten zakken, etc. Dit duidt allemaal op het vrijkomen van energie en het loslaten van spanning.


Na afloop:

Het paard heeft 24 uur rust nodig zodat de energie in het lichaam zijn weg kan vinden. Het mag zijn normale routine volgen, stal, wei, paddock, evt. stapmolen. 
De eerste training na de behandeling kan bestaan uit werken aan de hand of longeren. Daarna kan de normale training  weer worden opgepakt. In sommige gevallen zal de rust na de behandeling langer zijn.

Zoals gezegd, ieder paard reageert op zijn/haar eigen wijze op de behandeling, indien je twijfelt aan de reactie of deze binnen een normale patroon valt, neem direct contact op met Laura 06-25082819.